Kruchość - strona 2

Szkło - omówienie

  • Politechnika Warszawska
  • dr Elżbieta Gantner
  • Materiały budowlane i instalacyjne
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1064

. Niestety, jak każde tworzywo posiada wady. Największa wadą szkła jest jego kruchość i mała wytrzymałość...

Utwardzanie wydzieleniowe

  • Uniwersytet Szczeciński
  • dr inż. Jarosław Chmiel
  • Nauka o materiałach
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1099

do głębokiego tłoczenia oraz kotłowych, gdyż powodują zmniejszenie plastyczności i wzrost kruchości. Schemat...

Poliamid-opracowanie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia opakowań
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1169

starzeniu się poprzez utlenianie co powoduje żółknięcie tworzywa i jego kruchość. Elementy wykonane z PA...

Wykład - Poglądy P. Ricoeura

  • Uniwersytet Warszawski
  • Wstęp do religioznawstwa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 588

w „Filozofii woli” oraz „Symbolice zła”. Znany jest ze swojej wnikliwej analizy fenomenu zła, kruchości bytu...

Obródka cieplna mięsa - wykład, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 28
Wyświetleń: 798

mięsnego. W samym procesie cieplnym pojawia się wiele zmian w smaku, kruchości i zapachu produktu...

Zastosowanie enzymów, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1064

- karbopeptydazy -dipeptydazy -proteoiliazy Zastosowanie: -przemysł wędliniarski-kruchość mięsa -p.mleczarski...