Ketozy - strona 7

note /search

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6685

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1617

do nich wszystkie cukry proste (zarówno aldozy jak i ketozy) oraz cukry złożone, w których grupa karbonylowa nie bierze...

Biochemia narządowa - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 644

Biochemia narządowa cz. I Skończyliśmy całą biochemię przemiany pośredniej, zajmujemy się biochemią narządową, a ściślej są to jakieś podstawy biochemii klinicznej, będziemy bardzo mocno zahaczać o klinikę, a to nakłada konieczność poszerzania swojej wiedzy żeby wiedzieć o czym będą wykłady. Białk...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 917

POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...

Patomorfologia - skrypt

  • Patomorfologia
Pobrań: 1631
Wyświetleń: 3878

     Lublin 20.01.2008 PATOMORFOLOGIA SKRYPT OPRACOWANE PYTANIA EGZAMINACYJNE Z PATOMORFOLOGII DLA STUDENTÓW PRZEZ STUDENTÓW WYDZIAŁU LEKARSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W LUBLINIE 2008 PRZEDMOWA  DO WYDANIA PIERWSZEGO Niniejszy skrypt jest efektem pracy kilkunastu osób, którym pragnę złożyć gratul...