Kasza jęczmienna - strona 2

note /search

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 511
Wyświetleń: 4704

0,9 Dorsz 0,3 Mleko 0,1 Masło 0,3-7,0 Jaja 1,0 Produkty roślinne Kasza jęczmienna 0,5 Płatki owsiane...

Zboża uprawne - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2296

, lecz z okrywami nasiennymi. Ma małą trwałość, przechowuje się go do 3 miesięcy. Smakiem zbliżony do kaszy...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

), kasze jęczmienne, mąki wysokiego wymiału, ciemne pieczywo, niektóre warzywa, (np. groszek, szpinak...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

- słonecznikowy i sojowy, jaja świeże, całe żółtko jaja,kasze - jęczmienna i gryczana, zboża, orzechy, tran, masło...

Interaktywna edukacja zdrowotna

  • Państwowa Wyższa Szkoła Zawodowa w Chełmie
  • Fizjoterapia
Pobrań: 364
Wyświetleń: 6244

równym 0,1 mol/dm3, potrzebne d zobojętnienia popiołu ze 100 g produktu Kasza jęczmienna 175 Makaron 27...

Kwas moczowy - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1155

Dzisiaj porozmawiamy sobie na temat kwasu moczowego. Przypominam, że prawidłowa urykemia jest na poziomie nie przekraczającym 7 mg% kwasu moczowego, a urykozuria, czyli wydalanie dobowe nie powinno przekraczać 600 mg/dobę. Jeśli jest więcej to mówimy oczywiście o hiperurykozurii, natomiast jeśli stę...