Hydroksykwasy - strona 3

Lipidy - woski

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1127

dołączony do długołańcuchowego (n=30) ω-hydroksykwasu. Uważa się, że jest ważnym czynnikiem uczestniczącym...

Metoda zol-żel-opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • prof. dr hab. inż. Janusz Płocharski
  • Technologia ciała stałego
Pobrań: 119
Wyświetleń: 3024

organiczne - hydroksykwasy, aminokwasy (cytrynowy, glicyna) 3. Związki buforujące i pH roztworu - buforowanie...

Technologie unieszkodliwiania odpadów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • dr Lesław Fijał
  • Technologie czystszej produkcji
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1295

są przetwarzane przy udziale bakterii kwasotwórczych na niższe kwasy karboksylowe i hydroksykwasy (np. kwas...

Glikoglicerolipidy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 203
Wyświetleń: 4725

specyficznych hydroksykwasów tłuszczowych są dodatkowo zestryfikowane. W nasionach owsa tym hydroksykwasem...

Flawonoidy

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 70
Wyświetleń: 3409

- kwasy tłuszczowe i ich estry katechiny, proantocyjanidyny - hydroksykwasy, rozpuszczalne w wodzie...

Wykład - mleczarstwo ogólnie, bakterie

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • prof. dr hab. Janusz Szczodrak
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1225

. brevis.  Kwas mlekowy łatwo tworzy estry podczas ogrzewania. 1 cząsteczka hydroksykwasu odgrywa rolę...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 329
Wyświetleń: 1400

, najwięcej : porzeczka czarna, agrest, cytryna - 0,7-1% kwasy: - decydują o smaku ,są to hydroksykwasy...