Hydroksykwasy - strona 3

note /search

Lipidy - woski

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1372

dołączony do długołańcuchowego (n=30) ω-hydroksykwasu. Uważa się, że jest ważnym czynnikiem uczestniczącym...

Metoda zol-żel-opracowanie

  • Politechnika Warszawska
  • Technologia ciała stałego
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3304

organiczne - hydroksykwasy, aminokwasy (cytrynowy, glicyna) 3. Związki buforujące i pH roztworu - buforowanie...

Glikoglicerolipidy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 273
Wyświetleń: 4872

specyficznych hydroksykwasów tłuszczowych są dodatkowo zestryfikowane. W nasionach owsa tym hydroksykwasem...

Flawonoidy

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 91
Wyświetleń: 3521

- kwasy tłuszczowe i ich estry katechiny, proantocyjanidyny - hydroksykwasy, rozpuszczalne w wodzie...

Przemysł owocowo-warzywny - cele

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1757

, najwięcej : porzeczka czarna, agrest, cytryna - 0,7-1% kwasy: - decydują o smaku ,są to hydroksykwasy...