Flawonoidy - strona 3

Sposób odżywiania - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 14
Wyświetleń: 441

(karotenoidy?, flawonoidy?) - 19 składników pokarmowych EAR i RDA - 15 składników - AI - 9 witamin i 13...

Saponiny i irydoidy

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
Pobrań: 140
Wyświetleń: 6496

- glicyryzyna (saponina niehemolizująca,pieni sie,p/zapalna) - flawonoidy - pochodne flawonu, chalkonu...

Dwuliścienne w pigułce

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • dr hab. Adam Matkowski
Pobrań: 294
Wyświetleń: 2415

Adonidis vernalisSkł: glikozydy kardenolidowe i flawonoidy , glikozydy nasercowe, adonitoksyna, Dzia...

Żywność funkcjonalna

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Stanisław Józef Gwiazda
  • Technologia żywności
Pobrań: 28
Wyświetleń: 805

(obniżenie poziomu LDL), białka sojowe, flawonoidy, glikozydy, hydrokoloidy, L-karnityna, kofeina, keratyna...

Gotycze(irydoidy)

  • Uniwersytet Medyczny w Łodzi
Pobrań: 126
Wyświetleń: 6041

; flawonoidy, triterpeny, kwasy fenolowe Całe lub połamane wysuszone kwitnące części nadziemne. Wskaźnik...