Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
kwasów: jabłkowy C4H6O5 cytrynowy C6H8O7 winowy C4H6O6 bursztynowy C4H6O4 szczawiowy C2H2O4 benzoesowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
kwasów: jabłkowy C4H6O5 cytrynowy C6H8O7 winowy C4H6O6 bursztynowy C4H6O4 szczawiowy C2H2O4 benzoesowy...
, NaCl, kwas cytrynowy lub kwas winowy, kofeinę lub chlorowodorek chininy. Roztwory są o stężeniu...
organiczne, takie jak: kwas szczawiowy, cytrynowy, jabłkowy, winowy, oraz różne sole tych kwasów...
% Kwasy - decydują o smaku,są to hydroksykwasy głównie : jabłkowy, cytrynowy, winowy, bursztynowy...
. . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 15 2.3. Kwasy...