Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
. fizykochemiczne: a) denaturacja białek komórkowych, 3. chemiczne i enzymatyczne: a) utlenienie witaminy C...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
. fizykochemiczne: a) denaturacja białek komórkowych, 3. chemiczne i enzymatyczne: a) utlenienie witaminy C...
) granica temp. = temp. zamarzania = min. temp. do życia. Temp. 50-700C = Max. Temp., tu denaturacja białek...
polega na wyjaławianiu pokarmu, częściowej denaturacji białka i uaktywnianiu enzymów. UNERWIENIE ŻOŁ...
denaturacja białek - zaburzenie funkcji transporterów i kanałów dezintegracja i inaktywacja szlaków...
, każdy zawiera ok 13 stron. W plikach znajdują się tabele zawierające charakterystykę wiązań chemicznych. Nazwy poszczególnych kolumn to: nazwa łacińska, nazwa polska, nazwa systematyczna, nazwa - synonim, mechanizm działania, efekt farmakologiczny, zastosowanie. Notatka stanowi świetny mate...
białka (stąd po utrwaleniu materiał jest jałowy i stwardniały). Standardowym utrwalaczem dla tkanek...