Dekarboksylacja glukozy - strona 14

note /search

Trzustka - opracowanie

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2695

PP - polipeptyd trzustkowy 160. Przez co regulowane jest wydzielanie insuliny? - stężenie glukozy...

Poilisaharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 28
Wyświetleń: 637

amyloza + amylopektyna Amyloza (15-20%) -250-300 glukoz powiązanych α-glikozydowo w pozycji 1 4 wewnętrzna...

Cukry

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2688

HEKSOZY - Glukoza • Cukier gronowy • Składnik m.in. sacharozy, skrobi, glikogenu, celulozy...

Epidemiologia - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Demografia i epidemiologia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 658

Epidemiologia Hiperglikemia nietolerancji glukozy w trakcie rozwoju posocznicy stosowanie...

Monosacharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - post_powanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1078

, -glukuronowy- metabolit glukozy, składnik glikoprotein, mukopolisacharydów (kwasu hialuronowego...

Sacharoza

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biochemia
Pobrań: 77
Wyświetleń: 1071

-fruktofuranozy) oraz glukozy (α-D-glukopiranozy). C₆H₁₂O₆ + C₆H₁₂O₆ --> C₁₂H₂₂O₁₁ + H₂O właściwości: -substancja...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

na rozkładzie glukozy i wytworzeniu pirogronianu, który następnie ulega dekarboksylacji. Rola glikolizy polega...