Wykład o paszach, sem II
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
% wody 1,5-4% białka, węglowodany i związki mineralne jak również witaminy. O jakości zielonki decydują...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
% wody 1,5-4% białka, węglowodany i związki mineralne jak również witaminy. O jakości zielonki decydują...
SKŁADNIKI * białka * lipidy - najwięcej fosfolipidów zawierających reszty fosforanowe (cząsteczki...
genów= dodatkowa kopia może podlegać mutacjom nie zakłócając żywotności. Powstawanie białek o nowych...
(bardzo dużo białek transbłonowych). Pomiedzy nimi znajduje się przestrzeń perimitochondrialna. Błona wewnętrzna...
, białek, enzymów. Antyoksydanty pokarmowe, zachowania dobrego zdrowia wymaga równowagi pomiędzy...
TRAWIENIE BIAŁEK Budowa przewodu pokarmowego: jama ustna - ślina, woda, sole mineralne, śluz...
, - spożywanie produktów wzmacniających procesy fermentacyjne, - ograniczenie białka zwierzęcego pochodzącego...
• hydroliza białek • synteza chemiczna • synteza mikrobiologiczna Wady i zalety poszczegolnych sposobow...
Białka Białka należą do najważniejszych związków organicznych, potrzebnych żywemu organizmowi...
komórki uczestniczące w procesie biosyntezy białek * Jąderko (mRNA) * Rybosomy na szorstkiej siateczce...