Barwa czerwona - strona 12

note /search

Filozofia - wszystkie wykłady UEK

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Filozofia
Pobrań: 3612
Wyświetleń: 10836

Wykłady prowadził dr Jerzy Bukowski lub prof. dr hab. Leszek Kusak. Dokument jest bardzo obszerny i szczegółowy. W niniejszej notatce można spotkać się z takimi zagadnieniami jak: filozofia, wierzenia religijne, wiedza, ontologia, metafizyka, substancja, wolność, byt rzeczywisty i byt pomyślany. W...

Filozofia- opracowanie wykładów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Filozofia
Pobrań: 8232
Wyświetleń: 13510

Zakres tej pracy obejmuje następujące zagadnienia: podział filozofii merytoryczny oraz chronologiczny, epistemologia, teoria poznania, aksjologia, etyka, estetyka, materia, postać Talesa z Miletu, Sokratesa, Demokryta z Abery, Platona, Arystotelesa, zagadnienia formy, cechy bytu ludzkiego, metafizy...

Filozofia - wykłady - Przedmiot filozofii i jej metody

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Filozofia
Pobrań: 2212
Wyświetleń: 4256

in. zagadnienia takie jak: podział filozofii, aksjologia, etyka, antropologia filozoficzna, intelektualizm etyczny, zagadnienie formy i materii, świat metafizyczny Arystotelesa, metafizyka, metoda rozwoju dialektycznego, spór o determinizmy, dedukcja, psychoanaliza humanistyczna. Wykład 1 Litera...

Metal - opracowanie

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Nauka o materiałach-metal
Pobrań: 385
Wyświetleń: 3311

) świadczy o niższej twardości niż barwa czerwono fioletowa, a ta z kole: wskazuje na twardość niższa...

Socjaldemokracja-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Europejskie systemy partyjne
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1638

Socjaldemokratów Barwy      czerwony Obecni posłowie 44[2] Obecni senatorowie 1 Obecni eurodeputowani 6 strona...

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wyrobów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Marketing
Pobrań: 140
Wyświetleń: 945

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym STRESZCZENIE Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest doskonalenie poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym. Jakość produktów spożywczych jest problemem opisywanym raczej rzadko, choć jego wag...