Białka i sacharydy w chemii żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Chemia żywności
wodorotlenków (NaOH, KOH) azot wydziela się w postaci amoniaku REAKCJA BIURETOWA: reakcja charakterystyczna...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
wodorotlenków (NaOH, KOH) azot wydziela się w postaci amoniaku REAKCJA BIURETOWA: reakcja charakterystyczna...
nowotworowa jest reakcją nie akceptowania pożywienia czy npojów po wcześniejszym ich spożyciu...
). - Związek ten może powstawać dzięki reakcjom redox z użyciem prostych i złożonych cukrów lub lipidów...
) -Lowrego (reakcja biuretowa i redukcja odczynnikiem Folina- Ciocalteu) METODA IMMUNOENZYMATYCZNA (ELISA...
) -Lowrego (reakcja biuretowa i redukcja odczynnikiem Folina- Ciocalteu) METODA IMMUNOENZYMATYCZNA (ELISA...
i inhibitory to fruktozo-2,6-bisfosforan, AMP, ATP, alanina, glukoza, fruktozo-1,6-bisfosforan, cytrynian...
amino disiarczek amido imidazol tioester Grupy funkcyjne biocząsteczek Struktura cząsteczki: alanina...
(czasem tyrozyna) FRET-dł fali większa niż dla pierwszego składnika( donor-akceptor). alanina A, Ala; CH3...
w organiźmie: - β-alanina (składnik koenzymu A, produkt rozpadu pirymidyn) - ornityna i cytrulina (metabolity...
ich skróty 3-literowe i jednoliterowe. Glicyna Gly Alanina Ala, A Walina Val, V Leucyna Leu, L Izoleucyna...