Świeżenie - strona 3

Wykład - właściwości miodu, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 84
Wyświetleń: 616

dla człowieka a) Najsilniej działa na drobnoustroje miód świeży, przy czym wysoką aktywnością antybiotyczną...

Tłuszcze jadalne i techniczne - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. Małgorzata Maria Zwolińska-Wcisło
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 0
Wyświetleń: 721

Halibut biały świeży 0,29 0,37 0,67 Sardynka w oleju 2,22 5,8 4,02 Olej rzepakowy 7,13 57,99 30,32 Masło...

Projektowanie deskowań - omówienie

  • Politechnika Warszawska
  • dr hab. Włodzimierz Martinek
  • Technologia i Organizacja Budowy
Pobrań: 168
Wyświetleń: 966

.: - drewno iglaste - 6 kN / m3 - drewno liściaste - 8 kN / m3 - stal - 78,5 kN / m3 - beton świeży (żwirowy...

Zaburzenia pamięci

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • dr Cezary Żechowski
  • Psychopatologia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1610

„znajomości” danego przedmiotu) i odtwarzania informacji. Wyróżnia się pamięć świeżą (przemijającą) i pamięć...

Wykład - rytm węzłowy serca, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Sylwia Szymańczyk- Kwapik
  • Fizjologia zwierząt
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2170

o częstotliwości 100-250/min -zespół QRS zniekształcony i poszerzony powyżej 0,12s -świeży zawał mięśnia sercowego...

Powtórzenie do kolokwium - Słownictwo

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • mgr Katarzyna Kudełko
  • Język angielski
Pobrań: 91
Wyświetleń: 798

= świeży stale = nieświeży still = niegazowany sparkling = gazowany sweet = słodki dry wine = wytrawne wino...

Profil glebowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr Bartosz Korabiewski
  • Gleboznawstwo
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1484

się kruszy świeży- chłodna w dotyku, nie rozpyla się w palcach wilgotny- zwilża bibułę lub palce, daje...