Łodyga - strona 13

note /search

Adaptacja do zasolenia

  • Politechnika Gdańska
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1575

więcej; • ekstremalne halofity(prolina stanowi 10-20% suchej masy łodyg); • niektóre halofity nie gromadzą jej. Wzrost...

Gospodarka wodna roślin

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 1862
Wyświetleń: 2849

drewna woda tworzy nieprzerwany słup mogący osiągać wysokość nawet do 100m * zdrewniałe korzenie i łodygi...

Uprawy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1757

cennego oleju jadalnego i makuchów, łodygi stanowią surowiec do wyrobu papieru. Producenci: Argentyna...

Intergument-skóra

  • Uniwersytet Warszawski
  • Anatomia
Pobrań: 91
Wyświetleń: 987

właściwe. Łodyga wystaje ponad skórę, pod nią jest korzeń. Rozszerzona część to cebulka. W cebulce...