Dział II
Rozdział Przepisy ogólne
Substancje dodatkowe i enzymy spożywcze
Aromaty i rozpuszczalniki
Zanieczyszczenia żywności
Napromienienie żywności promieniowaniem jonizującym
Środki spożywcze specjalnego przeznaczenia żywieniowego
Suplementy diety oraz wzbogacanie żywności
Żywność wprowadzana po raz pierwszy do obrotu
Naturalne wody mineralne, wody źródlane i wody stołowe
Grzyby i przetwory grzybowe
Znakowanie żywności
Oświadczenia żywieniowe i zdrowotne
Dział IV
Rozdział
Przepisy ogólne dotyczące wymagań higieniowych
Rejestracja i zatwierdzanie zakładów
Wymagania szczególne w zakresie higieny
Dział V
Rozdział
Przeprowadzania urzędowych kontroli jakości
Graniczne kontrole sanitarne
System RASFF
Monitoring żywności i żywienia
Dział VIII
Rozdział
Przepisy karne
Kary pieniężne
Dział IX
Rozdział
Zmiany w przepisach obowiązując ych
Przepisy przejściowe i końcowe
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)