Kultura menadżerska - rozsadzanie przy stole, omówienie

Nasza ocena:

3
Wyświetleń: 413
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Kultura menadżerska - rozsadzanie przy stole, omówienie - strona 1

Fragment notatki:

Rozsadzanie przy stole Rozsadzanie gości przy stole to zadanie trudne i odpowiedzialne. Wymaga przestrzegania zasady pierwszeństwa, dokładnego przemyślenia i taktu tak, aby nikogo nie dotknąć i wszystkim zapewnić dobre samopoczucie.
Przystępując do rozsadzenia sporządzamy listę uczestników i dzielimy na dwie kolumny.
W jednej umieszczamy gości, a w drugiej współgospodarzy.
Istnieje kilka sposobów rozsadzania. Jeden z nich stosowany jest w czasie przyjęć, w których uczestniczą tylko goście bez żon lub mężów. Gospodarz zajmuje miejsce w środku dłuższego boku stołu. Naprzeciwko siebie przeznacza miejsce gościowi honorowemu, następny z kolei gość zajmuje miejsce 1, znajdujące się po prawej stronie gospodarza, a gość 2 po lewej stronie. Miejsce po prawej i lewej stronie gościa honorowego - I i II przeznaczone zostaną dla współgospodarzy. Goście i współgospodarze zostają rozsadzeni na przemian według hierarchii i zajmowanych stanowisk.
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz