Kultura menadżerska -podawanie do stołu, omówienie

Nasza ocena:

3
Wyświetleń: 392
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Kultura menadżerska -podawanie do stołu, omówienie - strona 1

Fragment notatki:

Podawanie do stołu Podanie do stołu odbywa się według następujących zasad:
wszystkie dania podaje się z lewej stronie gościa,
talerze po zjedzonym daniu zabiera się z prawej strony gościa,
kolejność podawania uzależniona jest od starszeństwa gości, rozpoczyna się ono od kobiet siedzących po prawej i lewej stronie gospodarza,
jeśli przy stole będą tylko goście bez żon i mężów, podawanie rozpocznie się od głównego gościa, a następnie,będą obsłużeni pozostali uczestnicy przyjęcia.
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz