Etapy rozkurczu
- Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
- Technologia mięsa
z wybroczynami krwawymi mięso 80 tj. 20 % tłuszczu i 80 % tkanki mięsnej Wołowe : I- do 10% tłuszczu II- do 35...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
z wybroczynami krwawymi mięso 80 tj. 20 % tłuszczu i 80 % tkanki mięsnej Wołowe : I- do 10% tłuszczu II- do 35...
UKŁAD NERWOWY Podział pod względem topograficznym: 1układ nerwowy ośrodkowy- CUN, OUN, do którego należy mózgowie (encephalon), rdzeń kręgowy (medulla spinales) 2układ nerwowy obwodowy: nerwy czaszkowe (nervi craniales) i
granice, naczynia żylne są poszerzone, niekiedy pojawiają się wybroczyny przyczyny obrzęku tarczy...
Lublin 20.01.2008 PATOMORFOLOGIA SKRYPT OPRACOWANE PYTANIA EGZAMINACYJNE Z PATOMORFOLOGII DLA STUDENTÓW PRZEZ STUDENTÓW WYDZIAŁU LEKARSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W LUBLINIE 2008 PRZEDMOWA DO WYDANIA PIERWSZEGO Niniejszy skrypt jest efektem pracy kilkunastu osób, którym pragnę złożyć gratul...
in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...