Wybroczyny - strona 8

note /search

Etapy rozkurczu

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2212

z wybroczynami krwawymi mięso 80 tj. 20 % tłuszczu i 80 % tkanki mięsnej Wołowe : I- do 10% tłuszczu II- do 35...

Układ nerwowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Anatomia
Pobrań: 392
Wyświetleń: 2317

UKŁAD NERWOWY Podział pod względem topograficznym: 1układ nerwowy ośrodkowy- CUN, OUN, do którego należy mózgowie (encephalon), rdzeń kręgowy (medulla spinales) 2układ nerwowy obwodowy: nerwy czaszkowe (nervi craniales) i

Patomorfologia - skrypt

  • Patomorfologia
Pobrań: 1617
Wyświetleń: 3864

     Lublin 20.01.2008 PATOMORFOLOGIA SKRYPT OPRACOWANE PYTANIA EGZAMINACYJNE Z PATOMORFOLOGII DLA STUDENTÓW PRZEZ STUDENTÓW WYDZIAŁU LEKARSKIEGO UNIWERSYTETU MEDYCZNEGO W LUBLINIE 2008 PRZEDMOWA  DO WYDANIA PIERWSZEGO Niniejszy skrypt jest efektem pracy kilkunastu osób, którym pragnę złożyć gratul...

Mięso - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 847
Wyświetleń: 4039

in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...