Podgrzewacz - strona 14

note /search

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3906

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...

Przegląd głównych grup materiałów inżynierskich - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Technologia materiałów inżynierskich
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1183

Przegląd głównych grup materiałów inżynierskich Materiałami w pojęciu technicznym nazywane są ciała stałe o własnościach umożliwiających ich stosowanie do wytwarzania produktów. Materiałami inżynierskimi natomiast, nazywamy materiały konstrukcyjne, które są wykorzystywane do budowy maszyn i urzą...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5390

, Freising) - parasol dwufazowy (typ Huppmann, Kitzingen) - kocioł warzelny z zewnętrznym podgrzewaczem...