Przechowywanie żywności
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
tylko w mleku nie ogrzewanym. Enzymy - hydrolazy i oksydoreduktazy. Niektóre mają dodatni, inne ujemny wpływ...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
tylko w mleku nie ogrzewanym. Enzymy - hydrolazy i oksydoreduktazy. Niektóre mają dodatni, inne ujemny wpływ...
: oksydoreduktazy - dehydrogenaza mleczanowa, transferazy- aminotransferaza asparaginowa, hydrolazy- trypsyna, liazy...
Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...
reduktaza ferredoksyny; FQR oksydoreduktaza ferredoksyna-plastochinon; kDa kilodalton (Dalton x 1000...