Leucyna - strona 10

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 154
Wyświetleń: 1393

w nim aminokwasy egzogenne: lizyna, izoleucyna, leucyna, metionina, fenyloalanina, tryptofan, treonina. Oznaczamy...

Alkaloidy - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • dr hab. Piotr Mucha
  • Analiza chemiczna biomoleku
Pobrań: 378
Wyświetleń: 2653

(Val) ergotanina 3-fenyloalanina ergozyna leucyna Aktywność farmakologiczna alkaloidów sporyszowych...

Biotechnologia w medycynie - kompleksowe opracowanie

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia w medycynie
Pobrań: 812
Wyświetleń: 5068

Znajdziemy w nich takie zagadnienia jak: regulacja syntezy enzymów, indukcja, represja, represja kataboliczna, operon laktozowy, operon tryptofanowy, szlak metabolizmu laktozy u E. coli, regulacja aktywności enzymatycznej, Chemostat i turbidostat, struktura DNA, metody wzbogacania podczas selekcji ...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3584

wrażliwe na ogrzewanie są cysteina, lizyna, metionina, tryptofan, arginina i leucyna. Biologiczna...

Polski Slownik Enzymow

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biochemia
Pobrań: 98
Wyświetleń: 791

POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...