Gliceryna - strona 18

note /search

Praktyki hydrologicznej i hydrochemicznej - opracowanie

  • Politechnika Gdańska
  • Hydrologia
Pobrań: 252
Wyświetleń: 2401

Opracowanie wyników z praktyki hydrologicznej i  hydrochemicznej. SPIS TREŚCI: 1. Cel opracowania i podstawowe czynności………………………………………….. 4 2. Lokalizacja terenu…………………………………………………………………... 4 2.1. Opis rzeki i zlewni………………………………………………………………… 4 2.2. Lokalizacja przekrojów…………………………………………………………… 8 2...

Badanie procesu spalania

  • Energetyka Jądrowa
Pobrań: 168
Wyświetleń: 2065

spoŜywczego. Są to mieszaniny estrów gliceryny i wyŜszych kwasów tłuszczowych. Przetwarzanie odpadów...

Materiały inżynierskie - omówienie

  • Uniwersytet Rzeszowski
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1561

Uniwersytet Rzeszowski, al. Rejtana  16c, 35-959 Rzeszów  1  Materiały inżynierskie  Ireneusz Stefaniuk  2  1.Podstawowe grupy  materiałów inżynierskich   Struktura i własności oraz technologie kształtowania i  zasady doboru przy wytwarzaniu produktów  technicznych:  metale i ich stopy, materiały p...

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 1141
Wyświetleń: 5369

Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...

Chemia leków wykładówki

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Chemia leków
Pobrań: 1547
Wyświetleń: 6153

, każdy zawiera ok 13 stron. W plikach znajdują się tabele zawierające charakterystykę wiązań chemicznych. Nazwy poszczególnych kolumn to: nazwa łacińska, nazwa polska, nazwa systematyczna, nazwa - synonim, mechanizm działania, efekt farmakologiczny, zastosowanie. Notatka stanowi świetny mate...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2198

kwasów - cytrynowego, szczawiowego, gliceryny. Melasa jest produktem o zawartości około 50% sacharozy...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...