Disacharydy - strona 7

note /search

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 406
Wyświetleń: 6608

)glikozydowe amylozy dając cząsteczki maltozy (disacharydy α-glukozy). INWERTAZA jest enzymem z klasy hydrolaz...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6685

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2198

. Rośliny cukrodajne Sacharoza(inaczej cukroza) węglowodan, disacharyd, złożony z fruktozy i glukozy, będący...