Arginina - strona 14

note /search

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

wrażliwe na ogrzewanie są cysteina, lizyna, metionina, tryptofan, arginina i leucyna. Biologiczna...

Vademecum fizjologi człowieka

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
Pobrań: 1246
Wyświetleń: 3710

dr Barbara Brokos, dr Agata Jaszczyszyn na Akademii Medycznej im. Piastów Śląskich we Wrocławiu. notatka o objętości 100 stron w formacie .doc. Notatka w formie opracowanych 100 zagadnień, zawiera m.in. takie informacje, jak: mechanizmy transportu cząsteczek przez błony komórkowe, siateczka śród...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...