To tylko jedna z 14 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
BIOCZ Ą STECZKI 1. LIPIDY a)WOSKI b) TŁUSZCZE RO Ś LINNE I ZWIERZ Ę CE Budowa cz ą steczek tłuszczu MYDŁA I DETERGENTY Mechanizm czyszcz ą cego działania mydła FOSFOLIPIDY STEROIDY TERPENY Jednostka izoprenowa Olejki eteryczne PROSTAGLANDYNY 2. W Ę GLOWODANY KLASYFIKACJA CUKRÓW KONFIGURACJA I NOMENKLATURA MONOSACHARYDÓW CYKLICZNE FORMY CUKRÓW PROSTYCH Anomery REAKCJE CHARAKTERYSTYCZNE ŁA Ń CUCHOWEJ FORMY CUKRÓW Tworzenie osazonów Utlenianie Redukcja Wydłu Ŝ anie ła ń cucha w ę glowego aldoz REAKCJE CYKLICZNYCH FORM CUKRÓW NAJWA ś NIEJSZE CUKRY PROSTE DISACHARYDY POLISACHARYDY SMAK I ZAPACH A STRUKTUR ZWI Ą ZKU ORGANICZNEGO
(…)
… CUKRÓW
Tworzenie osazonów
Utlenianie
Redukcja
WydłuŜanie łańcucha węglowego aldoz
REAKCJE CYKLICZNYCH FORM CUKRÓW
NAJWAśNIEJSZE CUKRY PROSTE
DISACHARYDY
POLISACHARYDY
SMAK I ZAPACH A STRUKTUR ZWIĄZKU ORGANICZNEGO
…
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)