Stężenia- gęstość mleka

Nasza ocena:

4
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2198
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Stężenia- gęstość mleka - strona 1

Fragment notatki:


S 12,5% M 7,5%
1. Gęstość mleka LAKTODENSYMETRYCZNIE °L [g/cm3]
T= 19°C °L zmierzone = 30 °L=30,9
d=1,0309
2. Gęstość soku jabłkowego Gay-Lussac [g/cm 3 ]
d=1,045
3. Gęstość roztworów sacharozy i maltodekstryny m - masa suchego piknometru m 0 - masa piknometru z wodą
m S , m M - masa piknometru z badaną cieczą d wS , d wM - gęstość względna sacharozy, maltodekstryny, d bS , d bM - gęstość bezwzględna [g/cm 3 ]
m=27,1614 m 0 =77,2783 m S =79,8125 m M =78,6444 d wS =1,0506 d bS =1,0487 d wM =1,0273 d bM =1,0254
4. Gęstość skrobi Piknometr m-masa suchego piknometru m 0 - masa piknometru z wodą
m 1 - masa piknometru + skrobia m 2 - masa piknometru + skrobia +woda
d w - gęstość względna
d b - gęstość bezwzględna
m=27,1614 m 0 =77,6723 m 1 =42,0912 m 2 =82,5347 d w =1,4829
d b =1,4802
5. Lepkość maltodekstryny ɳ
t= 41 ds=1,005
tw=35s
lepkość=1,2094
6. Lepkość sacharozy ɳ k - stała kulki t - czas opadania kulki d s - gęstość roztworu sacharozy d k - gęstość kulki
k=0,0731 d k =2,410 g/cm3 db S =1,0487 t=18
ɳ=1,7912
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz