Prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska

note /search

Mąka towaroznawsto żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 182
Wyświetleń: 2016

doc. Plik zawiera notatki z zajęć z przedmiotu towaroznawstwo prowadzonego przez prof. dr hab. inż. Elżbietę Pisulewską na Uniwersytecie Rolniczym im. H. Kołłątaja w Krakowie. Notatka opisuje następujące kwestie: typ mąki, hemicelulozy, białka, tłuszcz, enzymy amylolityczne, enzymy proteolityczne...

Towaroznawstwo - cukry

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2212

doc. Plik zawiera notatki z zajęć z przedmiotu towaroznawstwo prowadzonego przez prof. dr hab. inż. Elżbietę Pisulewską na Uniwersytecie Rolniczym im. H. Kołłątaja w Krakowie. Notatka opisuje następujące kwestie: cukry, przygotowywanie krajanki, otrzymywanie soku surowego, oczyszczanie soku, defe...

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 140
Wyświetleń: 2499

2 pliki .doc (25 i 17 stron) zawierają materiał z przedmiotu towaroznawstwo, który prowadzi prof. zw. dr hab. inż. Elżbieta Pisulewska na Uniwersytecie Rolniczym w Krakowie. Materiał dotyczy takich towarów jak mąka i miód. Notatka zawiera takie zagadnienia jak: przetwory zbożowe, proces obtłuszcz...