Prof. dr hab. Włodzimierz Grajek

note /search

Pytania egzaminacyjne 2012 - Probiotyk

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 504

1. białka a GMO przykłady bialek które powstały w GMO i sa wykorzystywane w żywności, 2.wymienić metabolity bakterii kw. mlekowego, 3. enzymy od czego zależy ich funkcjonalność chodziło mu o konformację natywną 1)

Skrypt do o produkcji pieczywa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1064

Mikroorganizmy w przemyśle piekarskim Przez tysiąclecia fermentacja ciasta chlebowego przebiegała w sposób samorzutny - uboga jakość i asortyment pieczywa. Współcześnie przemysł piekarski korzysta z czystych kultur mikroorganizmów, które wypierają stopniowo tradycyjne naturalne zakwasy. Kultury s...

Pytania egzaminacyjne 2013

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biotechnologia żywności
Pobrań: 42
Wyświetleń: 364

Zaproponuj fermentowany probiotyki z ziaren pszenicy - schemat produkcyjny, wszystkie etapy po kolei. W jaki sposób metodami biologicznymi utrwalisz owoce aronii i wyjaśnij dlaczego akurat tą metodą. Zaproponuj produkcję dodatku smakowego z mięs...