Wytłoki - strona 5

note /search

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Metal - opracowanie

  • Uniwersytet Warmińsko-Mazurski w Olsztynie
  • Nauka o materiałach-metal
Pobrań: 385
Wyświetleń: 3311

Porusza następujące zagadnienia: przebieg krzepnięcia stopu żelaza z węglem, klasyfikacja metod odlewania metali, zarodkowanie ciał krystalicznych i przebieg procesu krystalizacji, wymiana ciepła w układzie, napełnianie form ciekłym materiałem, technologia wytwarzania odlewów, wady odlewnicze, tech...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...