Pompa próżniowa - strona 7

note /search

Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 406
Wyświetleń: 2226

Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...

Zeszyt A1 - ćwiczenia z fizyki

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Fizyka
Pobrań: 686
Wyświetleń: 3458

Zeszyt A1 do ćwiczeń laboratoryjnych z fizyki Ćwiczenie 0 Szacowanie niepewności w pomiarach laboratoryjnych  . . 0-1 – 0-14 J. Ostachowicz Ćwiczenie 1 Wahadło fizyczne  . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . 1-1 – 1-6 Z. Stęgowski Ćwiczenie 5 Wahadło ...

Łożyska, stale szybkotnące, materiały spiekane - omówienie

  • Materiały inżynierskie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1904

Spawalnictwo Spawanie: blaha A i blaha B- nadtapiamy krawędzie, często topimy dodatkowy materiał (np elektroda, a przypalniku acetylenowym- stopiwo). To co jest ciekłe nazywamy jeziorkiem spawalniczym. Zawsze występuje faza ciekła Zgrzewanie - nie ma fazy ciekłej w teorii, nagrzewamy do temp uplas...

Technologia rozdzielania

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 63
Wyświetleń: 609

BioTools Technologia rozdzielania 91 BioTools Streszczenie aplikacji Aplikacja Produkt Strona Odwirowywanie Narzędzia maks. 12 próbek (probówki 0,2 do 2 ml), maks. 12.100 x g (13.400 1/min), bez schładzania Osobista wirówka MiniSpin® 97 maks. 12 próbek (probówki 0,2 do 2 ml probówki...

Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 693
Wyświetleń: 2100

Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...