Technika cieplna labolatoria
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
; na poziomie morza średnia wartość c.a., tzw. ciśnienie normalne, wynosi 1013,25 hPa (1 atm); ze wzrostem...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
; na poziomie morza średnia wartość c.a., tzw. ciśnienie normalne, wynosi 1013,25 hPa (1 atm); ze wzrostem...
Dokument zawiera opracowanie zagadnień na podstawie wykładów z przedmiotu fizyka Dokument ma 39 stron i porusza zagadnienia takie jak: wielkości fizyczne, skalary, wektory, prędkość, prędkość kątowa, prędkość światła, prędkość dźwięku, droga, przyspieszenie, stała grawitacji, oddziaływanie grawitacy...
TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...
Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...
HYDROLOGIA dla studentów geologii, specjalizacja: Hydrogeologia i ochrona środowiska wodnego (HOW) Szkic wykładu UWAGA: zastosowano wielopoziomowy system struktury wykładu. Główne tematy maj ą numerację arabską, kolejność ich części wyraŜają małe litery, dalej: numeracja rzymska (du Ŝe cyfry)...