To tylko jedna z 11 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
Pierwszy wykład jest na temat: Struktura organizacyjna przedsiębiorstwa hotelarskiego. Porusz zagadnienia takie jak: organizowanie, projektowanie stanowisk pracy, kryteria grupowania stanowisk, hierarchia stanowisk, podział uprawnień władczych w organizacji, działania koordynujące, stanowisko liniowe, stanowisko sztabowe, główne determinanty tworzące strukturę organizacyjną, struktura organizacji, rodzaje struktur. Kolejne ćwiczenia są na temat: Eksploatacja hotelu. Znajdują się tu informacje takie jak: recepcja, zadania recepcji, struktura organizacyjna recepcji, kierownik recepcji, proces przyjęcia rezerwacji, proces zakończenia pobytu, służba pięter, gastronomia, oznaczenia żywieniowe, punkty gastronomiczne. Ostatnia notatka jest na temat: Kontakty interpersonalne w hotelarstwie. Zawiera ona zagadnienia takie jak: obsługa klienta, obsługa przez internet, obsługa przez telefon, komunikacja, rodzaje słuchaczy, komunikaty werbalne i niewerbalne oraz konflikt. Notatki zawierają również liczne wykresy, tabele i ćwiczenia praktyczne
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)