Uniwersytet Warszawski - strona 841

Ochrona konkurencji

  • Uniwersytet Warszawski
  • dr hab. Adam Szafrański
  • Publiczne prawo gospodarcze
Pobrań: 63
Wyświetleń: 686

Notatka porusza między innymi zagadnienia takie jak: konkurencja, urząd ochrony konkurencji i konsumenta, prezes UOKiK, Komisja Europejska, prawo europejskie, prawo gospodarczej...

Rodzaje oddziaływań pomiędzy substancjami chemicznymi

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 7
Wyświetleń: 378

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: substancje chemiczne, właściwości chemiczne substancji, rodzaje reakcji chemicznych, drogi wchłaniania substancji, oddziaływania między substancjami....

Składniki żywności o pozytywnym działaniu

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 21
Wyświetleń: 455

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: zbilansowana dieta, zapotrzebowanie na energię, piramida zdrowego żywienia, składniki odżywcze, wartość energetyczna....

Wpływy zagrożeń ekologicznych na zdrowie człowieka

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 7
Wyświetleń: 378

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: zagrożenia zwyczajne, zagrożenia nadzwyczajne, główne zagrożenia ekologiczne, katastrofy ekologiczne, katastrofy naturalne....

Zanieczyszczenia żywności - prezentacja

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 7
Wyświetleń: 406

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: definicja zanieczyszczenia, wpływ na zanieczyszczenia żywności, "ulepszacze" żywności, rodzaje zanieczyszczeń, zanieczyszczenia chemiczne....

Zanieczyszczenie żywności - prezentacja

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 21
Wyświetleń: 553

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: przyczyny zanieczyszczeń żywności, mikroorganizmy w żywności, mleko i jego przetwory, mięso i przetwory mięsne, chemiczne zanieczyszczenia żywności, metale ciężkie....

Żywienie a choroby

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 14
Wyświetleń: 448

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: najczęstsze błędy żywieniowe, nadkonsumpcja, niedożywienie, następstwa błędów żywieniowych, wolne rodniki a

Kosmetyki mogące zaszkodzić zdrowiu

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 84
Wyświetleń: 749

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: kosmetyki szkodzące zdrowiu, tabela kosmetyków, marki kosmetyczne szkodzące zdrowiu, składniki szkodliwe, konserwanty....

Otyłość i nadwaga, dieta sportowców - prezentacja

  • Uniwersytet Warszawski
  • prof. dr hab. Barbara Woynarowska
  • Edukacja zdrowotna
Pobrań: 0
Wyświetleń: 413

Notatka zawiera między innymi takie zagadnienia jak: otyłość, typy otyłości, następstwa otyłości, mierniki otyłości, korzyści wynikające z utraty masy ciała....