Ekonomika i organizacja gastronomii

note /search

Ekonomika i organizacja gastronomii- wykład 1

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Ekonomika i organizacja gastronomii
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1855

Ekonomika i organizacja gastronomii dr Beata Reformat Wykład 1 Pojęcie gastronomii ma pochodzenie greckie: „gaster” (żołądek) i „nomos” (prawo. Wiedza, ustawa) - stąd należy ją ściśle wiązać prawami rządzącymi żołądkiem człowieka i wiedzą na ten temat według j. franc. - gastronomia to sztuka pr...

Ekonomika i organizacja gastronomii- wykład 2

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Ekonomika i organizacja gastronomii
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1435

Ekonomika i organizacja gastronomii dr Beata Reformat Wykład 2 Podstawowe wyposażenie gastronomiczne materiały stosowane do produkcji wyposażenia gastronomicznego podstawowe instalacje w gastronomii wyposażenie zaplecza wyposażenie frontu Wyposażenie placówki gastronomicznej od czego zależy? z...