To tylko jedna z 4 stron tej notatki. Zaloguj się aby zobaczyć ten dokument.
Zobacz
całą notatkę
Lista 7 H0: Rodzaj kurcząt nie ma wpływu na strawność tłuszczu surowego. H1: Rodzaj kurcząt ma wpływu na strawność tłuszczu surowego. H0: Rodzaj okresu nie ma wpływu na strawność tłuszczu surowego. H1: Rodzaj okresu ma wpływu na strawność tłuszczu surowego. H0: Rodzaj dodatku nie ma wpływu na strawność tłuszczu surowego. H1: Rodzaj dodatku ma wpływu na strawność tłuszczu surowego. Wyniki jednowymiarowe dla każdej ZZ (Arkusz1) Parametryzacja z sigma-ograniczeniami Dekompozycja efektywnych hipotez Stopnie - swobody strawność - SS strawność - MS strawność - F strawność - p Wyrsaz wolny 1 13072,11 13072,11 16807,00 0,000059 kurczęta 2 4,22 2,11 2,71 0,269231 okres 2 42,89 21,44 27,57 0,04 dodatek 2 188,22 94,11 121,00 0,008197 Błąd 2 1,56 0,78 Ogół 8 236,89 Stra wnoś ć tłusz czu suro weg o kurczęta okres dodatek 1 2 3 F p I II III F p A B C F p 39+- 2,64 38+- 6,56 37,33 3+- 8,14 2,71 0,26 923 1 40,67 +-4,5 35,3 3+- 6,65 38,33 +- 5,67 27,5 7 0,03 5000 32+- 4 43+- 2 39,33 +- 2,08 121,0 0 0,00819 7 a b A Ba Bb Odp: Strawność tłuszczu u kurcząt które dostawała paszę bez dodatku enzymu jest wysoce istotnie niższa (p-value
... zobacz całą notatkę
Komentarze użytkowników (0)