Naczynie kuchenne - strona 4

note /search

Stale, staliwa i żeliwa

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 336
Wyświetleń: 2401

 96  JW 7. Klasyfikacja stali*  Klasyfikacji gatunków stali dokonuje się zgodnie z PN-EN 10020:1996 według składu  chemicznego oraz wg ich zastosowania i własności mechanicznych lub fizycznych. Klasyfikacja stali według składu chemicznego - stale niestopowe (węglowe), - stale stopowe.    ...

Stale staliwa i żeliwa

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1379

 96  JW  7. Klasyfikacja stali*  Klasyfikacji gatunków stali dokonuje się zgodnie z PN-EN 10020:1996 według składu  chemicznego oraz wg ich zastosowania i własności mechanicznych lub fizycznych.  Klasyfikacja stali według składu chemicznego  - stale niestopowe (węglowe),  - stale stopowe.      Do...

Historyczny rozwój materiałów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1127

1.  Wstęp  1.1. Historyczny rozwój materiałów  Człowiek od zarania dziejów wykorzystywał, a z czasem przetwarzał, materiały dla zdobycia  pożywienia, zwiększenia swego bezpieczeństwa i zapewnienia sobie odpowiedniego poziomu  życia. Śledząc dzieje cywilizacji ludzkiej można dojść do przekonania, ...