Wyniki wyszukiwania dla frazy: Konserwacja i restauracjazieł sztuki - strona 32

note /search

Poradnik dla ucznia - Dobieranie materiałów konstrukcyjnych

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 133
Wyświetleń: 3269

MINISTERSTWO EDUKACJI i NAUKI Janusz Boczniewicz Władysław Szumowski Dobieranie materiałów konstrukcyjnych 311[20].O2.03 Poradnik dla ucznia Wydawca Instytut Technologii Eksploatacji – Państwowy Instytut Badawczy Radom 2005 „Projekt współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego”...

RNZ - Pack, prof. Czekaj

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2646

przez zmniejszenie stawki za każdą wykonaną sztukę. W przypadku badania pracy sortowaczek kulek do łożysk w rowerach...

Prawo międzynarodowe - Współczesna społeczność międzynarodowa

  • Prawoznawstwo
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1827

prof. dr hab C. Mik 1. Współczesna społeczność międzynarodowa – cechy i charakterystyka statyczna i dynamiczna Cechy współczesnej społeczności międzynarodowej: ← niezhierarchizowana, płaska ( w skład wchodzą państwa i org. międzyrządowe ← luźna, anarchiczna ( poprzez akcentowanie suwerenności...

Finanse publiczne - Kategoria potrzeb zbiorowych

  • Wyższa Szkoła Gospodarki Krajowej w Kutnie
Pobrań: 504
Wyświetleń: 2674

Pojęcie FINANSE obejmuje wszelkie operacje finansowe przeprowadzane za pomocą pieniądza Finanse publiczne dotyczą gospodarowania środkami pieniężnymi przez państwo, samorządy i inne jednostki sektora finansów publicznych. „PUBLICZNE” należy rozumieć jako powszechne, jawne, przeznaczone dla ogółu. ...

Skrypt obszerny(2) - Prawo

  • Akademia Sztuk Pięknych w Warszawie
  • Prawoznawstwo
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1617

PRAWO ROLNE 1. Pojęcie, przedmiot i źródła prawa rolnego DEFINICJA STATYCZNA Prawo rolne to całokształt norm prawnych regulujących stosunki społeczne związane z kształtowaniem ustroju rolnego, w tym także produkcji rolnej i rynku rolnego, a także związane z kształtowaniem większej przestrzeni pr...

Prawa człowieka

  • Uniwersytet Mikołaja Kopernika w Toruniu
Pobrań: 448
Wyświetleń: 3269

potrzebne w celu: ulepszenia metod produkcji, konserwacji i dystrybucji żywności przez pełne wykorzystanie...