System oceniania żywności - omówienie

Nasza ocena:

3
Pobrań: 7
Wyświetleń: 406
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
System oceniania żywności - omówienie - strona 1

Fragment notatki:

ZESPÓŁ LUB SYSTEM OCENY ŻYWIENIA W SZPITALU System ten ocenia: 1. Wartość odżywczą podawanych posiłków, ich smak i zachowanie właściwości odżywczych w czasie przygotowywania, transportu i podawania. 2. Stopień spożycia podawanych posiłków i zakres zwrotów (odpadów) do kuchni szpitalnej. 3. Skuteczność karmienia chorych, mających trudności z samodzielnym jedzeniem lub piciem. 4. Okresowo opracowane raporty powinny być przedstawiane dyrekcji szpitala, żywieniowemu komitetowi doradczemu oraz zespołowi leczenia żywieniowego w celu wdrożenia działań zapewniających skuteczne karmienie chorych ... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz