Prof. dr hab. Teresa Fortuna - strona 4

note /search

Dyspozycyjność -omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 14
Wyświetleń: 322

DYSPOZYCYJNOŚĆ Wielkość jednostkowa - wł. polegająca na stopniu przystosowania produktu do ilościowych potrzeb nabywcy. Trwałość - stopień zabezpieczenia przed niekorzystnymi zmianami jakości w określonych warunkach transportu i przechowywania. Łatwość przygotowania - suma właściwości produktu isto...

Oznaczenie magnezu - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 14
Wyświetleń: 322

Ozaczenie magnezu Metoda spektofotometryczna Polega na oznaczeniu zawartości barwnego związku adsorpcyjnego wodorotlenku magnezu z żółcienią tiazolową poprzez pomiar absorbancji przy długości fali lambda=540nm….. Zwiększenia trwałości zabarwienia dodaje się hydroksyloamine, a jako koloid ochronny ...