Smalec - strona 4

note /search

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

dojrzewajace -a,b,c 29CO MA NAJWIEKSZA LICZE JODOWA(chyba) A)MASŁO B)ŁÓJ C)SMALEC D)OLEJ SLONECZNIKOWY 30...

Zalecenia i rekomendacje żywieniowe

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Biosfera
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1183

się: masło, smalec, łój (wołowy, barani), słoninę. W tłuszczach zwierzęcych (z wyjątkiem rybich) obecne...

Toksykologia - wyklad 9

  • Toksykologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1561

stosowane do: tłuszczów i olejów do przetwórstwa z obróbką termiczną tłuszczów i olejów do smażenia smalcu...

Wszystko o mięsie

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 609
Wyświetleń: 2807

umieszczonych na drobnych kostkach Słonina, pachwina, podgardle - do wytapiania na smalec, dodatek do farszów...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3402

cukierniczych i smalcu. Inne naturalne przeciwutleniacze to: kwas l - askorbinowy, karotenoidy. E 310 -312...