Skorki

note /search

Zagadnienia na egzamin, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 245
Wyświetleń: 1071

wypieku chleba 230 dla skorki 100 dla miazszu 15co nie jest dodatkiem do zywnosi; a)inulina,b) kwas...

Charakterystyka owoców

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 4963

i ostrożnie zrywa nożem nacięte paski. Po zdjęciu skorki usuwa się biały miąższ. Rozdrabnianie owoców...

Elementy obsługi klienta

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1883

przerośnięte, zbyt długa fermentacja miękisz wilgotny i lepki, miękki, brunatna skorka-> za dużo cukru, mąka...

Potrawy dietetyczne

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 616
Wyświetleń: 3514

pokarmowy przez: dobór młodych warzyw i dojrzałych owoców usuniecie pestek i skorki gotowanie...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1183
Wyświetleń: 5138

: cukier goździki cynamon wanilia skorka cytrynowa itp. Owoce świeże 150g/ 1 porcja Śliwki suszone 50g...

Wykaz taksonów - semestr 2

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Zoologia Bezkręgowców
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1064

(bielce) (*) RZĄD: Dermaptera - skorki, cęgosze (*) GATUNEK: Gryllus campestris – świerszcz polny...

Wykaz taksonów - semestr 1

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Zoologia Bezkręgowców
Pobrań: 49
Wyświetleń: 1050

(bielce) (*) RZĄD: Dermaptera - skorki, cęgosze (*) GATUNEK: Gryllus campestris – świerszcz polny...