Proszek do pieczenia

note /search

Polepszacze do pieczywa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1813

Polepszacze do pieczywa: Uzupełnianie słabej mąki - gluten Klasyczne proszki do pieczenia...

Utlenianie

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2107

UTLENIANIE Zastosowanie: Glukono-5-lakton (stopniowe uwalnianie kwasu) - proszki do pieczenia...

Buforowanie (NaHCO3 + karnozyna)

  • Akademia Wychowania Fizycznego i Sportu im. Jędrzeja Śniadeckiego w Gdańsku
  • Podstawy żywienia sportowca
Pobrań: 14
Wyświetleń: 1792

się w wodzie: w temp. 20 °C 9,6 g/100 cm³. Stosowany jest głównie jako jeden ze składników proszku do pieczenia...

Chleb

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2380

spulchniające (zakwas, drożdże, proszek do pieczenia), cukier oraz dodatki zależne od rodzaju pieczywa, np...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

mlekowa. Metoda chemiczna - proszki do pieczenia. Proszek do pieczenia to sypka mieszanina rozmaitych...

Glin - omówienie zagadnienia

  • Politechnika Gdańska
  • Metale w środowisku
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1225

), w pieczywie jeśli zawiera tzw. proszek do pieczenia plus polepszacze smakowe i trwałości., w soli kuchennej...