Kwas askorbinowy

note /search

Ketozy - opracowanie

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 21
Wyświetleń: 959

; nie fermentuje pod wpływem drożdży; występuje w owocach jarzębin; stanowi materiał wyjściowy do syntezy kwasu...

Monosacharydy

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1974

glukuronowego, składnik pektyn, -kwas askorbinowy (witamina C)- jest syntetyzowany z glukozy w tkankach...

Monosacharydy - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - post_powanie dietetyczne
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1078

glukuronowego, składnik pektyn, -kwas askorbinowy (witamina C)- jest syntetyzowany z glukozy w tkankach...

Chemia - działanie 2kc

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Chemia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 910

katalicznych procesów przemian alkoholu w organizmie. Kwas askorbinowy — naturalny antyoksydant i wymiatacz...

Przeciwutleniacze i wolne rodniki

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 2898

utleniania poprzez: 1. wiązanie jonów metali katalizujacych autooksydację (chelatowanie) ™ kwasy: askorbinowy...

Witamina C - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 77
Wyświetleń: 819

Witamina C Witamina C jest kwasem askorbinowym jak również jego pochodnymi o tym samym działaniu...

Ryboflawina - witamina b2

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2583

Do oznaczania witaminy C zaleca się metody: Metodę Tillmansa (do oznaczania kwasu askorbinowego) Metodę...