Jełczenie smalcu - strona 2

note /search

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 763

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3402

jełczenia tłuszczów i olejów, kiedy to powstają wolne rodniki a także szkodliwe dla zdrowia aldehydy...

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1001

/kg Zastosowanie - margaryna, oleje, majonezy, smalec Przeciwutleniacze syntetyczne a) E-320 - BHA...

Zagadnienia z lipidów

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 777
Wyświetleń: 3640

estrowego Tworzenie mydeł Na czym polega proces jełczenia tłuszczu? Tłuszcze -Kwas palmitynowy...