Jełczenie masła

note /search

Jełczenie - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Ładunkoznawstwo
Pobrań: 1379
Wyświetleń: 7686

Jełczenie. Podczas przechowywania i transportu tłuszczów i produktów tłuszczowych zachodzą...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5537

masło- wit. A i D - zapotrzebowanie: 1g/ kg/ 24h - jełczenie tłuszczu- rozkład, ciekłe szybciej...

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1841

łój wolowy masło SŁONINA - tkanka tłuszczowa zdjęta z grzbietu, boków tuszy również z szumi łopatki...

Witaminy i antyoksydanty

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1869

do znacznych strat witaminy A. Retinol ulega też łatwo rozkładowi w czasie jełczenia tłuszczu. Witamina...

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 763

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...

Mleko i jego przetwory

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 448
Wyświetleń: 2506

. Zawartość cholesterolu w 100 gramach mleka pełnego wynosi 10 do 15 miligramów ( w maśle 200 do 300 mg...