Jełczenie margaryny

note /search

Tłuszcze jadalne-klasyfikacja

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 511
Wyświetleń: 1841

lub jasnokremowym. Kolor żółty świadczy o posuniętych procesach jełczenia w słoninie. SMALEC - wyborowy...

Jełczenie - wykład

  • Akademia Morska w Gdyni
  • Ładunkoznawstwo
Pobrań: 1379
Wyświetleń: 7686

Jełczenie. Podczas przechowywania i transportu tłuszczów i produktów tłuszczowych zachodzą...

Białka, tłuszcze i cukry

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 5537

potrawom tłuszcze: - roślinne oleje, oliwa, margaryna wit. E i NNKT- niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe...

Dodatki do żywności

  • Uniwersytet Medyczny w Lublinie
  • Podstawy zdrowia środowiskowego
Pobrań: 560
Wyświetleń: 3402

etylowy i propylowy: używane do konserwowania przetworów owocowych, warzywnych i rybnych, a także margaryn...

Mikroflora gleby

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 1925

tłuszczowych. Kwasy tłuszczowe (szczególnie nienasycone), mogą dalej ulegać przemianom tzw. jełczeniu, w wyniku...

Toksykologia - wyklad 9

  • Toksykologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1561

ich przed rozkładem spowodowanym przez utlenienie (np. jełczenie tłuszczu, zmiany barwy) Typowe przeciwutleniacze...

Witamina D - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 763

. Największe znaczenie mają dwa; tj. witamina D2 (ergokalcyferol) i D3 (cholekalcyferol). Proces jełczenia...