Chorobotwórczość drobnoustrojów i metody ochrony żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia żywności
(stanowi 1-10% suchej masy substancji organicznych gleby) dominacja bakterii (w 1g gleby uprawianej...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
(stanowi 1-10% suchej masy substancji organicznych gleby) dominacja bakterii (w 1g gleby uprawianej...
lub powstającego produktu w reakcji w przeliczeniu na świeżą lub suchą masę, bądź też na mg białka w jednostce...
substancji zapasowych i w wyniku tego zmniejszenie suchej masy, straty substancji zapasowych przyspieszają...
na mączkę lub ekstrakt dodawany do odżywek lub soków dla niemowląt. Dynia z dużą zawartością suchej masy (15...
dla poziomu murszowego M2, sucha masa sypka, luźna KOKSIKOWA - charakterystyczna dla zdegradowanego poziomu...
suchej masy, - poprawa smaku (?), - intensywniejsza barwa, cieńsza skórka. Truskawki - wyższa słodkość...
wilgoci 100x większą od suchej masy substancji pochłaniającej. Minimalna wilgotność względna, możliwa...
Dlaczego produkcja piwa jest procesem biotechnologicznym? (jakiego typu procesy biotechnologiczne) Z wyjątkiem ostatnich etapów - filtracji, oddzieleniu drożdży przez wirowanie itp. - produkcja piwa jest ściśle oparta na procesach biologicznych: a) przygotowanie słodu - naturalny proces kiełkowani...
pasatowej powietrze jest stamtąd wywiewane, a na jego miejsce z wyższych warstw atmosfery opadają suche masy...
pasatowej powietrze jest stamtąd wywiewane, a na jego miejsce z wyższych warstw atmosfery opadają suche masy...