Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
z owoców jednej odmiany lub odmian zbliżonych, świeżych, pasteryzowanych lub mrożonych w roztworze wodnym...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
z owoców jednej odmiany lub odmian zbliżonych, świeżych, pasteryzowanych lub mrożonych w roztworze wodnym...
charakterystyka cementu i betonu CEMENT I BETONDodatki do cementuDodatki to surowce drobnoziarniste dodawane w ilości 5-35% masy cementu podczas urabiania mieszanki betonowej. Zadaniem dodatków jest modyfikacja właściwości cementu portlandzkiego w celu dostosowania go do wymagań przemysłu, utylizacj...
oraz grupy polarne związane niedysocjujące w roztworach wodnych (wiązanie grupy hydroksylowe, amidowe...
Zestaw pytań egzaminacyjnych składa się z 439 przykładowych pozycji. Test zawiera 4 odpowiedzi. Niniejsze pytania egzaminacyjne na studia II stopnia są obowiązkowym zestawem zagadnień na egzamin wstępny na stacjonarne studia uzupełniające magisterskie na Akademii Górniczo-Hutniczej w Krakowi...
, każdy zawiera ok 13 stron. W plikach znajdują się tabele zawierające charakterystykę wiązań chemicznych. Nazwy poszczególnych kolumn to: nazwa łacińska, nazwa polska, nazwa systematyczna, nazwa - synonim, mechanizm działania, efekt farmakologiczny, zastosowanie. Notatka stanowi świetny mate...
jest 4% roztwór wodny aldehydu mrówkowego zbuforowany do pH = 7.2 (czyli 10% zbuforowana formalina...