Jad kiełbasiany - strona 2

note /search

Zamrażanie - istota i rodzaje

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 203
Wyświetleń: 4228

kryształów i zwiększeniu wielkości 2) Jaka jest graniczna temperatura dla rozwoju laseczki jadu kiełbasianego...

Bioterroryzm - "broń ubogich"

  • Uniwersytet Warszawski
  • Zwalczanie terroryzmu
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1589

genetycznych , np. działanie toksyny botulinowej (jad kiełbasiany) z ryzyną daje niezwykle toksyczny związek...

Wykład - zanieczyszczenia biologiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 168
Wyświetleń: 833

, a także obecność innych drobnoustrojów, np. paciorkowców, pałeczek mlekowych, pałeczek Pseudomonas. zatrucia jadem...

Drogi zakażenia - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia jamy ustnej
Pobrań: 602
Wyświetleń: 3178

. laseczki tężca, jadu kiełbasianego (z wyjątkiem typu E); giną w temp. 100oC w czasie 1-5 godzin, w temp...