Fruktoza - strona 19

note /search

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

+ fruktoza (tzw. inwersja) - łatwa hydroliza HCl - 1M, 100 oC; cukry redukujące (maltoza, laktoza...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

, glukoza, fruktoza/ Disacharydy - hydrolizują na dwie cząsteczki monoszcharydów /sacharoza, laktoza...

Kolokwium

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2849
Wyświetleń: 7266

Seliwanowa. Po dodaniu odczynnika Seliwanowa, ketozy (sacharoza, fruktoza) ulegają hydrolizie z kwasem solnym...