Ciepło parowania - strona 16

note /search

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...

Wykłady-hydrologia

  • Politechnika Gdańska
  • Hydrologia
Pobrań: 462
Wyświetleń: 2429

, który przy danej pręŜności e określa nasycenie. -1 UTAJONE CIEPŁO PAROWANIA λ = 2,501 – 0,002361Ts [MJkg...

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3906

Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...

Zadania i problemy z chemii nieorganicznej

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Chemia ogólna
Pobrań: 938
Wyświetleń: 2044

Chemia Nieorganiczna -  Zadania i problemy  Budowa atomu, układ okresowy pierwiastków    Naturalny azot składa się z izotopów N-14; N-15, a naturalny tlen z O-16; O-17 iO-18. Ile różnych  postaci cząsteczek zawiera NO 2?  Odp. W takim przypadku każdy izotop azotu ma możliwość łączenia się z każdym ...